Vesti iz trgovine

lidl_subotica-smallU poslednje vreme u Suboticu dolaze mnogi poznati brendovi, otvaraju se veliki tržni centri, saloni nameštaja, pa fabrika „Swarovski“ kristala....

Tako je i „Lidl“ odlučio da posle otvaranja marketa u Zrenjaninu svoj sledeći objekat otvori baš u Subotici, i to u sklopu velikog Retail Park-a, koji je projekat austrijske firme „Quinterra“.

Plan je da izgradnja Retail parka počne u toku ove godine, a trenutno se nalazi u fazi sakupljanja dokumentacije. Objekat će biti izgradjen na Segedinskom putu, površine 10.000 kvadratnih metara i procenjuje se da će investicija iznositi oko 10 miliona evra.

U ovom velikom tržnom centru nalaziće se mnogi butici, poznati brendovi, po povoljnim  cenama, a pored butika biće kafići i marketi, medju kojima je i „Lidl“.
Naime, „Lidl“ će biti deo ovog retail parka i zauzimaće 2.000 kvadratnih metara. Njihov plan je da posle otvaranja ovog objekta otvore još nekoliko na drugim lokacija u tom gradu.

Lidl će u okviru ovog projekta za svoje potrebe zaposliti  20-30 radnika, a za ceo šoping centar biće potrebno oko 300 radnika.