Vesti iz trgovine

Ikea-smallJuče je na sastanku predsednika Srbije Borisa Tadića i izvršnog direktora „Ikee“ Mikaela Olsona postignut dogovor o poslovnoj saradnji.

„Ikea" planira da u Srbiji otvori pet prodajnih centara, od toga dva će biti u Beogradu i po jedan u Novom Sadu, Nišu i u okolini Čačka i Kragujevca. Tako da će cela Srbija biti pokrivena, rekao je predsednik Tadić.

Prvi prodajni centar ove kompanije u Srbji biće otvoren do kraja 2013. godine u Beogradu prema Surčinu, dok će drugi biti otvoren na koridoru 10 blizu Bubanj Potoka.

Dolazak „Ikee" omogućiće otvaranje 400 novih radnih mesta. Te će to obezbediti nove mogućnosti i za mala i srednja preduzeća u Srbiji.

Tadić je dodao i to da je Ikea poznata po povezivanju preduzeća koja mogu da rade u tom sistemu, kao što je slučaj sa kompanijom „Simpo", koja je „Ikein" strateški partner više decenija.

Mikael Olson je ovom prilikom rekao da vidi veliki potencijal u proširivanju saradnje sa lokalnim dobavljačima i napomenuo da osim kompanije „Simpo" i fabrike „Jasen-Lukić", „Ikea" traži i druge dobavljače u Srbiji.