Vesti iz trgovine

HM-smallU Beogradu će se na jesen otvoriti prva prodavnica poznatog svetskog modnog lanca H&M i to u Delta City-ju.

Direktorka korporativnih poslova u Fashion Company  Jasenka Stekić, kaže da koliko su do sada upućeni ovaj modni lanac bi trebao da sam udje na naše tržište.

Pošto je za ovu sezonu proleće-leto  već kasno za ulazak na tržište, oni će najverovatnije otvoriti radnju početkom sledeće sezone,  jesen-zima.

Stekićeva je izjavila da je srpsko tržište poželjno za strane moderne brendove i najvila je da će u naredne četiri sezone u Srbiju doći još mnogo velikih kuća koje nisu do sada poslovale kod nas. Neke od njih su  veliki britanski lanci “Primark”, “River Island”, “Top Shop”, a širenje svojih lanaca nastaviće C&A i H&M.

Ona je takodje dodala da je do sada jedina prepreka za otvaranje objekata ovakve vrste bila lokacija. Tačnije, ove velike kompanije traže udarne lokacije, kao što su sami centri velikih gradova ili najveći i najpopularniji tržni centri. Osim toga oni rade petogodišnje planove I samim tim imaju velika početna ulaganja i ne smeju da rizikuju ako objekat u kome žele da otvore radnju nema sredjene papire.