Vesti iz trgovine

benetton-smallU Nišu se gradi tekstilni centar Beneton u kome će do kraja naredne godine biti zaposleno 2.000 radnika, a plan je i da se do kraja 2014.godine zaposli 2.700 radnika.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović je izjavila da su do sada rekonstruisane i izgradjene 4 fabrike, a ostale planirane su u fazi izgradnje.

Ona je dodala i da je trenutno zaposleno 400 radnika, i da će kada budu radili punim kapacitetom, Beneton sa svojim koooperantima imati promet od oko 72 miliona evra i proizvodnju koja je namenjena izvozu.

Takodje je dodala da su sporazumom koji je potpisan u januaru prošle godine izmedju Benetona, grada i države, predvidjeni radovi na rekonstrukciji i izgradnji fabrika, ekološkog čišćenja kompleksa i rušenje nepotrebnih objekata. Rekla je i da je planirano da to sve bude gotovo do kraja ove godine.

Beneton se obavezao da investira 43 miliona evra i zaposli 2.700 radnika do 2014. godine, a za uzvrat država je odobrila subvencije od po 9.000 evra za svako novootvoreno radno mesto. Do sada je rekonstruisano i izgrađeno 20.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, od planiranih 75.000 kvadratnih metara.

Interesantan podatak je i da je Beneton krajem prošle i početkom ove godine preko niške Nacionalne službe zapošljavanja tražio 850 radnika, služba je uputila oko 1.400 kandidata, a u radni odnos je do danas primljeno 240 radnika i prijem novih će biti nastavljen.