Vesti iz trgovine
eurokrem"Takovo" neće preseljavati proizvodnju iz Srbije, potvrdio je Miroslav Jovičić, generalni direktor te firme koja posluje u okviru koncerna "Svislajon".

Povodom glasina o preseljenju proizvodnih pogona u Trebinje koje su se pojavile ovih dana u medijima, vlasnik preduzeća Miroslav Jovičić pozvao je novinare u obilazak fabrike i na licu mesta im pokazao najsavremenije linije za proizvodnju, kao i utovar gotovih proizvoda za inostrana i domaće tržište.
On je objasnio da je izvršena reogarnizacija rada i da je sada u okviru konditorske industrije objedinjena proizvodnja eurokrema, keksa, sladoleda i ratluka što ranije nije bio slučaj.
Zorica Janjić, direktorka konditorske industrije izjavila je da se sada dnevno proizvodi 40 tona eurokrema i da polovina sa proizvodnih traka odlazi u sve zemlje bivše Jugoslavije, zemlje zapadne Evrope i na tržište SAD.

"Instalirana je najsavremenija tehnologija pa sada u tom delu fabrike radi osam radnika zbog čega je njih oko 60 proglašeno tehnološkim viškom", istakla je Janić i dodala da je samo stara oprema premeštena u Trebinje, "gde se vrši pakovanje pojedinih proizvoda".
U tom preduzeću navode i da je od 2003. godine, kada je kombinat "Takovo" privatizovan, u nove objekte, tehnološke linije i socijalni program novi vlasnik Rodoljub Drašković uložio 93 miliona evra a prosečna otpremnina po zaposlenom bila je 10.000 evra.
"Nema toga ko bi ulagao u nešto što će da zatvara, a nova tehnologija donosi racionalizaciju u proizvodnji zbog čega se pojavio tehnološki višak radnika", kazao je generalni direktor Jovičić uz napomenu da Eurokrem ostaje osnovni proizvod tog preduzeća.
On je rekao da su "vrata novinarima širom otvorena" i da će na svako pitanje odgovarati u proizvodnji, pored mašina i radnika "koji će lično čuti šta je izjavio".