Vesti iz trgovine
online_shopIstraživanja online trgovine u Velikoj Britaniji pokazuje da 38 odsto online kupaca odustaje od kupovine na određenoj internet stranici ili aplikaciji ukoliko im za učitavanje treba više od 10 sekundi.

Od 38 odsto ljudi koji napuste sajt ili aplikaciju nakon 10 sekundi, gotovo polovina njih, 45 odsto, odlazi kod konkurencije i obavlja kupovinu. Istraživanje je sprovedeno u septembru ove godine, u njemu je učestvovalo 2000 Britanaca starijih od 18 godina.

Za neke je možda malo iznenađujuće to da će kupovina putem mobilnih uređaja ove godine u Britaniji imati veoma značajnu ulogu, prema nekim pokazateljima više od 25% kupaca će tražiti popuste koristeći mobilne app voucher kodove, a petina kupaca planira da koristiti svoje smartphone uređaje u trgovinama za skeniranje barkoda proizvoda kako bi uporedili cene online pre nego što kupe proizvod.
Ovo istraživanja pokazuju da će e-commerce i m-commerce drastično porasti ovog Božića u odnosu na prošlu godinu. Pa tako, 90% ispitanika planira kupiti barem neki od željenih proizvoda online, što je povećanje od 18% ili 8,7 miliona kupaca u odnosu na prošlu godinu. M-commerce će takođe doživeti rast, 25% ispitanika planira da kupi božićni dar pomoću smartphone ili tablet-a, što predstavlja povećanje od 6% u odnosu na prošlu godinu.
Amazon je nedavno naglasio da se njegove web stranice obično učitavaju u roku od nekoliko sekundi sa računara koje po njima ima standardnu brzinu od 12 Mb/s.