Vesti iz trgovine

najveci_soping_centarDžinovski kompleks Vestfild Stratford u Britaniji otvorio je vrata desetinama hiljada željnih šopoholičara. Šoping centar u istočnom Londonu prostire se na 580.000 kvadratnih metara, ima 5.000 parking mesta, broji 268 prodavnica kao i 70 restorana i kafića.

Izgradnja Vestfild Stratforda koštala je 1,4 milijarde dolara, i za nju je utrošeno 40.000 tona građevinskog čelika što je dovoljno za izgradnju pet Ajfelovih kula. Po celom centru postavljeni su ogromni led ekrani na kojima će biti prenošeni događaji sa predstojeće Olimpijade u Londonu.

U Vestfild Stratfordu nalazi se 268 radnji, među kojima su H&M, Ges, Adidas, Viktorijas sikret, Doroti Perkins, Dr Martins, GAP, Zara... Kupcima su na dohvat ruke i Samsung, Apple, ali i Mekdonalds, Kentaki frajd čiken i drugi. 

Boris Džonson, gradonačelnik Londona, koji je presekao crvenu traku na otvaranju, rekao je da će ovaj centar pokrenuti "ozbiljnu transformaciju istočnog Londona", dodavši da će u ovom kompleksu bite zapošljeno 18.000 ljudi, a investicija ovih razmera doneće najmodernije inovacije u infrastrukturu i javni prevoz.