Vesti iz trgovine

jysk_posteljinaJYSK, najveći evropski lanac proizvoda za dom, nastavlja širenje prodajne mreže otvaranjem dve nove prodavnice u Srbiji. U petak, 15. septembra, biće otvoreni objekti u Čačku i Nišu.

 

 

Otvaranja će biti obeležena mnogim promotivnim ponudama, kao što je npr. praktična trpezarijska garnitura Mexico, čija će cena povodom otvaranja biti snižena na samo 6500 dinara. Naravno, i ovom prilikom će svaki kupac na dan otvaranja dobiti na poklon MY BLUE BAG torbu, a prvih 1000 kupaca koji kupe proizvode u vrednosti od najmanje 499 dinara dobiće takođe i JYSK ćebe.

Početkom aprila ove godine JYSK (izgovara se Jisk) je otvorio prvu prodavnicu u Subotici. Nakon toga je usledilo otvaranje prodavnica u Pančevu, Novom Sadu i Kragujevcu. Otvaranjem prodavnica u Nišu i Čačku 15. septembra, JYSK nastavlja sa svojom najavljenom strategijom otvaranja 40 prodavnica na području Srbije. Trenutno JYSK broji otprilike 1850 prodavnica u 35 zemalja sveta, a svake nedelje negde u svetu otvara 2 do 3 nove prodavnice.

JYSK-ov neverovatan uspeh započinje 1979. godine kada mladi trgovac Lars Larsen otvara svoju prvu prodavnicu u gradu Arhusu, koji se nalazi na poluostrvu Jutland u Danskoj. Po tome je kompanija i dobila ime, jer JYSK na danskom jeziku ne označava samo nekoga ili nešto što dolazi sa poluostrva Jutland, nego ova reč takođe označava skromnost, temeljnost i iskrenost.

Godišnji promet grupe iznosi gotovo 2,35 milijarde evra i zapošljava oko 16000 ljudi. JYSK proizvodi označeni su etičkim, socijalnim i ekološkim etiketama kao što su: Blomsten” (Cvet), Svanen (Labud), Fairtrade i Oko-Tex, a grupacija je član fonda The Forest Trust, čija je misija očuvanje šuma i zaustavljanje klimatskih promena.