Vesti iz trgovine

nestle_corporationNestle je 2. septembra u Švajcarskoj, u sklopu svog fabričkog kompleksa u Konolfingenu, službeno otvorio novu proizvodnu jedinicu za proizvodnju hrane za bebe i proizvodnju funkcionalne i kliničke ishrane, vrednu 200 miliona švajcarskih franaka.

Ovaj događaj označava završetak četvorogodišnjeg ulaganja u stvaranje vodećeg svetskog centra specijalizovanog za hranu za bebe i funkcionalnu i kliničku ishranu. Ukupna vrednost investicije je 400 miliona švajcarskih franaka.

Smešten u kantonu Berna, u centralnoj Švajcarskoj, ovaj fabrički kompleks uključuje i proizvodne jedinice za probiotske dodatke, kao i proizvodno-tehnološki centar (PTC). Nova jedinica će proizvoditi Nestle hranu za bebe sa dodacima probiotika, namenjenu za izvoz u više od 80 zemalja širom sveta, kao i funkcionalnu i kliničku ishranu za nedavno osnovano odeljenje Nestlé Health Science.

Ceremoniji su prisustvovali Kurt Schmid, glavni predstavnik Nestlé Nutrition sektora kao i Paul Bulcke, glavni izvršni direktor kompanije Nestlé, koji je tom prilikom istakao:"Naša ulaganja u Konolfingen odraz su našeg poverenja ne samo u kvalitet, već i kreativnost švajcarske industrije. Švajcarska je Nestleov dom poslednjih 145 godina, a današnji događaj ilustruje važnost koju pridajemo razvijenim tržištima i njihovom daljem razvoju gde smo prisutni već decenijama. Nastavićemo dalja ulaganja u inovacije kao i u istraživanja i razvoj u celom svetu.''

Nestlé Nutrition sektor uključuje dečiju ishranu, ishranu za sportiste i posebnu ishranu za kontrolu telesne težine. U proizvodnom asortimanu ima više od 30 svetskih robnih marki čija je vrednost prodaje u 2010. godini bila 7,7 milijardi švajcarskih franaka.