Vesti iz trgovine

fortuna_marketU Aranđelovcu će u martu naredne godine biti izgrađen novi tržni centar čiju je gradnju preduzeće Fortuna market počelo u aprilu ove godine. Tržni centar prostiraće se na površini od 7620 m2 od kojih je prodajnom prostoru namenjeno 5820 m2, a kupcima će ponuditi 15000 artikala.

Pored dela sa prehrambenim artiklima među kojima novinu predstavlja i ponuda sveže ribe, u budućem Fortuna centru biće otvoreno i odeljenje bele tehnike, tekstila, audio i video opreme. Novi tržni centar posedovaće i ugostiteljski objekat kao i velnes centar sa solarijumom i saunom.

Tržni centar biće smešten na samom ulasku u grad, na magistralnom putu Aranđelovac-Lazarevac. Fortuna već poseduje supermarket površine 1000 m2 u glavnoj ulici u Aranđelovcu, kao i jednu manju trgovinsku radnju, takođe u centralnoj gradskoj zoni.

U Fortuna tržnom centru posao će naći 70 radnika, od kojih će 50 biti zaposlenou trgovini, a 20 će biti angažovano na poslovima održavanja higijene, obezbeđenja, u velnes centru i ugostiteljskom objektu.

U ovaj projekat uloženo je oko 3,6 miliona evra, od čega Fortuna market iz sopstvenih sredstava finansira 500 hiljada evra, dok je 3 miliona evra obezbeđeno iz kredita banaka.