Vesti iz trgovine

flase_pivaStečajni upravnik Zrenjaninske inudstrije piva ZIP, Dragan Božić, izjavio je da usled nepostojanja kupaca najavljena prodaja ZIP-a juče nije održana. 

Stečajni upravnik je prodaju imovine fabrike zakazao na osnovu rešenja Privrednog suda u Zrenjaninu, a uz saglasnost Odbora poverilaca. Prodajna cena je ista kao i na prvoj licitaciji koja je održana 16. juna, i iznosi 172,2 miliona dinara.

Dragan Božić je potvrdio da je interesovanje za kupovinu pivare iskazao jedan kupac iz Češke, ali detalji te ponude još nisu saopšteni.

U oglasu za prodaju imovine ZIP-a, kao stečajnog dužnika, naglašeno je da 177,2 miliona dinara nije nominalno prihvatljiva vrednost, niti je obavezujuća za ponuđačce. To znači da je moguća prodaja po svakoj ceni koju prihvati odbor poverilaca.

Kupcima je bila ponuđena pivara sa opremom, špiritana sa pomoćnim objektima u ulici Brigadira Ristića, kao i dva stovarišta sa prodavnicama,u Kikindi i u Petovcu na Mlavi.

Stečajni postupak nad pivarom pokrenut je u julu prošle godine, pošto je većinski vlasnik, Momčilo Rajić iz Subotice pod istragom. Iako je pivara u Zrenjaninu jedna od najstarijih na Balkanu, pivo se u njoj ne toči već 5 godina.