Žabka prodavnica - otvaranje

Vesti iz trgovine

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope, saznaje portal Retail Serbia.

Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže. Na upit portala Retail Serbia kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen za Srbiju, iz sedišta u Poljskoj su istakli da kupovina domena za Srbiju nema direktnu vezu sa potencijalnim planovima razvoja maloprodajne mreže. "Širimo naš portfolio domena što garantuje efikasnu zaštitu naših brendova koji posluju u okviru grupe", dodali su iz centrale poljskog lanca Żabka.

Nezvanično, Żabka bi mogla već tokom ove godine da otvori prve prodavnice u Rumuniji.

Żabka posluje na više od 10.000 lokacija širom Poljske i nudi brzu kupovinu u prodavnicama malog formata u kojima nudi veliki izbor pića, slatkiša, sendviča, hot dog, voće, kafu za poneti,... Żabka veliku pažnju posvećuje inovativnim rešenjima i uvođenju novih tehnologija u retailu.

zapka prodavnicaPoljski lanac Żabka

Podsetimo, i poljski diskontni lanac Biedronka planira širenje u centralnoj i istočnoj Evropi. U planu je ulazak u Slovačku, Česku, Rumuniju... Lanac marketa Dino sa sedištem u Poljskoj takođe razmatra međunarodne operacije u pojedinim zemljama.