SOS Dečije selo

Vesti iz trgovine

Milion dinara donirano za bolje uslove života dece, mladih i porodica u riziku.

8. decembar 2023 – Početak i ove školske godine u Mega Maxi hipermarketima bio je obeležen humanitarnim karakterom i solidarnošću kupaca, uz čiju podršku je tradicionalna humanitarna akcija „Dobro delo za SOS Dečije selo“ uspešno završena donacijom od milion dinara Fondaciji „SOS Dečija sela Srbija“.

Kompanija Delez Srbija je sedmu godinu zaredom sa dobavljačima školskog asortimana organizovala humanitarnu akciju u svojim hipermarketima. Uz solidarnost građana, koji su u akciji učestvovali kupovinom odabranog školskog pribora, Delez Srbija uručila je prikupljena sredstva Fondaciji. Zahvaljujući ovoj donaciji biće obezbeđeni bolji uslovi za život i školovanje dece i mladih koji su deo njenih programa, sa krajnjim ciljem pružanja podrške porodicama u riziku i sprečavanja gubitka roditeljskog staranja.

decijeselo srednjaSOS Dečije selo

„U ime Fondacije SOS Dečija sela Srbija, kao i u ime dece, mladih i porodica koje podržavamo, izražavam zahvalnosti kompaniji Delez Srbija, kao i njenim dobavljačima na, sada već, tradicionalnoj humanitarnoj akciji. Zahvaljujem se i građanima na iskazanoj velikodušnosti i solidarnosti. Ona je dokaz da i najmanja dela, udružena, mogu doneti značajne promene. Pred našom organizacijom je i dalje velik zadatak pružanja podrške najugroženijima, ali smo srećni što na tom putu imamo sigurnog partnera sa kojim gradimo bolje sutra za sve nas“, izjavila je Vesna Mraković, Nacionalna direktorka, SOS Dečija sela Srbija.

U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji u okviru koje se od kupovine odabranih svezaka, kutija bojica i flomastera odvajao 1 dinar, od pernica 10 dinara, a ranaca 50 dinara za SOS Dečija sela Srbija, učestvovali su dobavljači Pan Graf, Gatarić, Ilijanum, Marina Company, Eurocom, Univerzal, Optimum, Data Status, Novo Beogradsko Knjižarsko i Centrosinergija.