Vesti iz trgovine

Kompanija Lidl Srbija je i ovoga puta pokazala humanost na delu i podržala akciju „Spasimo hranu, spasimo humanost“.

Lidl spasimo hranuPovodom 17. oktobra, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, kompanija Lidl Srbija je podržala kampanju „Spasimo hranu, spasimo humanost“ Koalicije za dobročinstvo, koja za cilj ima povećanje svesti građana o problemu bacanja namirnica i nedovoljnih donacija hrane. Tim povodom Lidl je donirao više od 3 tone namirnica za ugroženo starije stanovništvo i dodatno je skuvao i donirao 120 obroka korisnicima podrške koju pruža organizacija Liceulice.

Kompanija Lidl Srbija već po drugi put kroz kampanju „Spasimo hranu, spasimo humanost“ pruža podršku lokalnoj zajednici. Donirano je više od 3 tone namirnica Centru za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost koji, zajedno sa Ženskim solidarnim frontom, sprovode distribuciju namirnica krajnjim korisnicima u Vranju.

Lidl akcija kuvanjaLidlova akcija kuvanja

Dodatno, za Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, Lidl je zajedno sa Koalicijom za dobročinstvo koju čine Fondacija "Ana i Vlade Divac", Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije, bio domaćin i na događaju na kojem je od Lidlovih proizvoda pripremljeno i 120 potpunih obroka za sve one koji su različitim putevima dospeli na marginu društva, u izolaciju, siromaštvo i egzistencijalnu neizvesnost. Učestvovali su pored domaćina i predstavnici medija, zajedno sa predstavnicima partnerskih organizacija koje su podržale kampanju.

"Današnja akcija koju smo organizovali u saradnji sa Lidlom, i na kojoj se beskrajno zahvaljujemo, direktno pokazuje ono što kroz kampanju "Spasimo hranu, spasimo humanost" želimo da postignemo - a to je saradnja civilnog, korporativnog i medijskog sektora i građana, u ovom slučaju novinara, sa ciljem povećanja donacija hrane za najugroženije, kojih je prema poslednjim procenama 446.000 u Srbiji. Iako se ova akcija organizuje u Beogradu, značajne količine hrane koju prikupimo sa partnerima se distribuiraju širom zemlje, uključujući i donaciju 200 paketa hrane građanima Vranja koju je Lidl obezbedio sa svojim zaposlenima", rekao je Željko Mitkovski, menadžer projekta u Fondaciji Ana i Vlade Divac ispred Koalicije za dobročinstvo.

O Lidlu:

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa više od 12.000 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji sveta.
Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 63 prodavnica u 35 gradova širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe” za 2021. i 2022. godinu.