Nemački lanac odustao od Srbije? Kompanija bez odgovora

Bauhaus Naslovna

Nemački maloprodajni lanac Bauhaus odustao je od investiranja na srpsko tržište, nezvanično saznaje portal Retail Serbia.

Tokom prošle godine, menadžer kompanije za Sloveniju i Srbiju, Samo Kupljen je za portal Retail Serbia potvrdio da Bauhaus planira da investira na srpsko tržište ali nije precizirao kada bi prvi prodajni centar mogao da se otvori. Nezvanično, prema saznanjima portala Retail Serbia, nemačka kompanija je donela odluku da obustavi ulazak u Srbiju na nekoliko godina. Na upit portala Retail Serbia, da li mogu da potvrde ove informacije, generalni direktor za Sloveniju i Srbiju nije imao odgovor.

Bauhaus je jedan od najvećih evropskih lanaca za uređenje doma i bašte. Centrala kompanije smeštena je u Nemačkoj, a u regionu posluju u Hrvatskoj, Bugarskoj i Mađarskoj. Bauhaus u svom asortimanu ima do 150.000 artikala, kupcima nudi stručne savete za uređenje doma kao i dostavu.

U Srbiji trenutno posluju lanci Uradi Sam, Okov i Brico S, dok zapadnoevropski trgovci kao što su OBI, Leroy Merlin, Brico Depot i Hornbach nemaju u planu širenje na srpsko tržište.