IKEA Jugoistočna Evropa dobija novu regionalnu direktorku

IKEA Katarina Egorova

Katarina Egorova imenovana je za novu regionalnu direktorku IKEA Jugoistočna Evropa, Sara del Fabro preuzima globalnu ulogu u kompaniji.

IKEA Jugoistočna Evropa (Hrvatska, Rumunija, Srbija, Slovenija i Ukrajina) obaveštava da će Katarina Egorova preuzeti ulogu nove regionalne direktorke i glavne menadžerke za održivi razvoj, počev od 1. septembra.

Katarina će o poslovnim rezultatima u regionu izveštavati Belen Frau, zamenicu direktora za globalnu maloprodaju Ingka Grupe sa sedištem u Malmeu, u Švedskoj.

Katarina ima dugo iskustvo rada u kompaniji IKEA, počev od 1998. godine kada se pridružila kompaniji u Rusiji. Obavljala je različite funkcije na ovom tržištu, uključujući ulogu direktora robne kuće, pre premeštaja u Veliku Britaniju, gde je obavljala funkciju menadžera tržišta za područje severa Ujedinjenog Kraljevstva i Irske.

Sara del Fabro, odlazeća regionalna direktorka IKEA Jugoistočne Evrope, prihvatiće novi izazov u okviru kompanije IKEA, na poziciji zamenice rukovodioca globalnih maloprodajnih operacija u Ingka Grupi. Njeno sedište biće u Malmeu, u Švedskoj, gde će upravljati i razvijati globalne maloprodajne operacije za kompaniju IKEA. Tokom Sarinog mandata u Jugoistočnoj Evropi, IKEA je proširila poslovanje na dva nova tržišta – Sloveniju i Ukrajinu, u Bukureštu je otvorena najveća IKEA robna kuća u regionu, a i pored pandemije kompanija je nastavila sa stabilnim rastom poslovanja.

Sa novim rukovodstvom, IKEA Jugoistočna Evropa ostaje potpuno posvećena nastavku uspešnog poslovanja i ambicioznom planu širenja, uključujući nove fizičke i digitalne formate, čiji je cilj da našu ponudu artikala za opremanje doma učine još dostupnijom i pristupačnijosm našim kupcima na svih pet tržišta.