Vesti iz trgovine

OKOV SrbijaKompanija Okov, koja trenutno posluje na dve lokacije u Srbiji najavila je nove investicije na srpskom maloprodajnom tržištu.

Kompanija Okov otpočela je poslovanje na srpskom tržištu 2019. godine otvaranjem prodajnog centra na Bežanijskoj kosi u Beogradu. U maloprodajni centar koji se prostire na 10.000m2, kompanija je investirala oko 10 miliona evra i ponudila 40.000 artikala za uređenje doma i bašte. U martu ove godine Okov nastavlja širenje u Srbiji, otvaranjem objekta u Čačku. Okov centar u Čačku se prostire na 3.500 kvadratnih metara, sa jedinstvenim prodajnim konceptom koji nudi preko 40.000 pažljivo izloženih artikala.

„Naš sledeći korak u Srbiji biće izgradnja centralnog magacina sa upravnom zgradom u Beogradu sredinom naredne godine. Ovaj projekat biće temelj za širenje naše maloprodajne mreže. Uveliko istražujemo tržište i razmišljamo o novim Okov centrima u Novom Sadu i Beogradu, izjavio je Jakov Bajović, izvršni direktor kompanije Okov.

Kompanija Okov osnovana je 1994. godine otvaranjem prve prodavnice u Podgorici, dok je dve godine kasnije otvoren i prodajni centar u Nikšiću. 2005. kompanija nastavlja svoj razvoj i širi prodajnu mrežu otvaranjem objekata u Budvi, Bijelom Polju, Baru, Herceg Novom, Ulcinju, Kotoru i drugim gradovima. Kupovinom akcija austrijske kompanije "3e Handels und Dienstleistungs" Okov je postao vlasnik „Let's do it“ brenda na teritoriji Crne Gore. Taj čin je snažno uticao na razvoj preduzeća u narednim godinama. Preuzet je savremeni koncept izlaganja robe, spoljašnji i unutrašnji izgled prodavnica i elementi vizuelnog indetiteta. 3e-grupa je udruženje stručnih trgovaca gvožđarske branše. Svrha preduzeća je podržavanje i savetovanje pridruženih članica u zemlji i inostranstvu.