Vesti iz trgovine

HDL BudvaCrnogorski prehrambeni lanac Hard Diskont Laković, otvorio je novi hipermarket u Budvi. Širenje prodajne mreže nastavio je i budvanski lider Mega Promet otvaranjem jubilarnog, desetog objekta u svojoj mreži, takođe u Budvi.

I pored toga što na crnogorskom maloprodajnom tržištu ne posluje nijedan međunarodni trgovinski lanac, osim regionalnog Mercator-a, Crna Gora dobija nove trgovačke objekte srednjeg i većeg formata domaćih trgovaca. Poslednjih nekoliko meseci trgovci vode borbu za preuzimanjem što većeg udela na primorju, a kao rezultat toga je i otvaranje dva nova hipermarketa u Budvi u vlasništvu kompanija HDL (Hard Diskont Laković) i Mega Promet iz Budve.

HDL - Hard Diskont Laković:

Crnogorski lanac hipermarketa HDL nedavno je stigao u Budvu otvaranjem objekta na preko 3.000m2 na adresi Podkošljun. Kako su istakli iz kompanije, trgovački objekat poseduje najveći parking na primorju i predstavlja spoj inovativnog tehnoloških rešenja, bogate ponude iz sopstvenog uvoza i jedinstvenog asortimana po niski cenama. Hipermarket u Budvi raspoređen je na dva sprata, sa pokretnom trakom najviše tehnologije i kupcu obezbeđuje laku, komfornu i brzu kupovinu.

Mega Promet Budva:

Mega Promet iz Budve nastavlja širenje maloprodajne mreže i ostaje lider na teritoriji opštine Budva otvaranjem hipermarketa u naselju Bijeli do. Kako je saopšteno iz kompanije, objekat se prostire na 2.000 kvadrata, od čega je 1.200 maloprodajni prostor, dok se na 800 kvadrata nalaze magacinske prostorije. Novi, deseti objekat Mega Prometa u koji je investirano 3,7 miliona evra, doneo je 70 novih radnih mesta. U ponudi se nalazi 10.000 artikala. "Verujemo da ćemo ovim objektom upotpuniti ponudu u našem gradu i omogućiti kako našim sugrađanima, tako i turistima da se snadbevaju potrepštinama u jednom savremenom objektu, proizvodima naše domaće proizvodnje a i proizvodima inostranog poriekla i isključivo proverenog kvaliteta", dodali su iz kompanije.

Najveći trgovinski lanci u Crnoj Gori su Voli, Mercator CG sa Idea supermarketima, Domaća Trgovina (Aroma i Conto), zatim slede HDL, Franca supermarketi...Međunarodni trgovinski lanci za sada nisu pokazivali veće interesovanje za investiranjem na crnogorskom tržištu.