Vesti iz trgovine

Mere BatajnicaRuska trgovačka grupacija Torgservis i zvanično započinje svoje poslovanje u Srbiji otvaranjem prvog marketa pod brendom MERE.

Kako su istakli iz flijale ruske kompanije u Beogradu, Ros Produkt Servis, deo ruske Torgservis grupe, otvara prvi market u Srbiji pod brendom MERE u Batajnici, na adresi Pukovnika Milenka Pavlovića 138, 25.decembra od 09h.

"Naši marketi uglavnom zauzimaju povšinu od 950 do 1300 m2, što nije izuzetak ni sa objektom u Batajnici, koji ima oko 1000 m2. Kao prvi diskont market u Srbiji, naša strategija je da kupcima ponudimo najpotrebnije proizvode za domaćinstvo i za početak akcenat je dat srpskim malim proizvođačima, dok čekamo uvoz robe iz Rusije i drugih država Istoka i Evrope u kojima postoje naši marketi, a ima ih preko 2000", naveli su iz direkcije u Srbiji.

MERE u Srbiji planira da otvori 100 diskont marketa, a već početkom sledeće godine ruski lanac će otvoriti svoje objekte i u Subotici, Kruševcu, Kraljevu i Vršcu.

Kompanija je osnovana 2009 godine i danas posluje sa više od 2000 prodavnica širom Rusije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Kazahstana, Belorusije...a u planu je i otvaranje objekata u Grčkoj, Austriji, Češkoj, Italiji, Španiji...Prodavnice se prostiru na oko 1000m2 i nude od 1500 do 2000 prehrambenih i neprehrambenih artikala.