IMMOFINANZ nastavlja ekspanziju otvaranjem čak osam novih STOP SHOP ritejl parkova

Stop Shop

IMMOFINANZ nastavlja ekspanziju STOP SHOP ritejl parkova akvizicijom osam ritejl parkova u Srbiji, Austriji, Češkoj i Hrvatskoj.

Od ukupno osam ritejl parkova, šest je u Srbiji i Češkoj, sa oko 43.000 kvadratnih metara, kupljeno od kompanije Mitiska REIM, belgijskog investitora specijalizovanog za ove vrste komercijalnih nekretnina.
Novi ritejl parkovi u Srbiji nalaziće se u Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru, sa oko 28.200 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje. STOP SHOP portfolio u Srbiji sada će obuhvatiti ukupno 14 ritejl parkova, sa približno 121.000 kvadratnih metara. Zaključivanje posla se očekuje u prvom kvartalu 2021. godine.

Osim toga, IMMOFINANZ je obavio i akviziciju ritejl parka od oko 5.500 kvadratnih metara u Voitsbergu, u Austriji, tokom četvrtog kvartala 2020. godine.
„Naši STOP SHOP ritejl parkovi su isplativ, visokoprinosni ritejl format koji je otporan na krizu. Visoka standardizacija omogućava nam da zakupcima ponudimo atraktivne rente i operativne troškove. Takođe smo fokusirani na to da imamo pristupačne proizvode, koji su veoma popularni kod potrošača u teškim ekonomskim vremenima. Ovaj koncept se takođe pokazao uspešnim tokom pandemije virusa COVID-19. Broj posetilaca se nakon prvog talasa vrlo brzo vratio na uobičajeni nivo. Zakupci koji daju popuste posebno imaju benefit od toga što potrošači sve više obraćaju pažnju na cene. Naši planovi uključuju srednjeročno povećanje na 140 STOP SHOP lokacija, pri čemu nameravamo da se fokusiramo na tržište Centralne i Istočne Evrope, Jugoistočne Evrope i Austrije, kao i selektivan ulazak na tržišta drugih zapadnoevropskih zemalja.“-izjavio je Dietmar Reindl, glavni operativni direktor kompanije IMMOFINANZ.

Akvizicije objekata u Austriji, Češkoj i Hrvatskoj su već finalizovane. Ritejl park u Voitsbergu, koji je kupljen od lokalne kompanije iz industrije nekretnina, povećava broj STOP SHOP-ova u Austriji na 14, sa oko 67.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje. Dva ritejl parka u češkim gradovima Prag i Litvinov, sa ukupno 14.700 kvadratnih metara, proširuju portfolio STOP SHOP-a u ovoj zemlji na 12 lokacija, sa skoro 88.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje.

Svi novi objekti imaju atraktivan miks zakupaca, sa svakodnevnim praktičnim proizvodima. Među najvećim zakupcima, koji se takođe nalaze u brojnim drugim STOP SHOP ritejl parkovima, nalaze se Spar, dm, Deichmann, Intersport, Takko i KiK. Novi objekti će sada biti preimenovani kako bi odražavali STOP SHOP koncept i uskoro će se pojaviti u tipičnim žutim i antracit bojama brenda.

STOP SHOP portfolio:

STOP SHOP je brend ritejl parkova kompanije IMMOFINANZ u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Radi se o lokalnim snabdevačima koji pokrivaju područje od 30.000 do 150.000 stanovnika i nude širok spektar proizvoda uz povoljan odnos cene i usluge. Svojom dobrim saobraćajnim vezama kao i prostranim parkingom,  STOP SHOP je usmeren na praktične, pametne kupce, koji cene lako dostupne lokacije. IMMOFINANZ STOP SHOP portfolio, uključujući najnovije akvizicije, obuhvata 98 ritejl parkova u devet zemalja: Slovačka (16), Mađarska (14), Austrija (14), Češka (12), Slovenija (14), Srbija (14), Poljska (10), Hrvatska (3) i Rumunija (1).

O IMMOFINANZ-U:

IMMOFINANZ je komercijalna kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina čije su aktivnosti fokusirane na sedam glavnih tržišta Evrope: Austriji, Nemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, i Rumuniji. Osnovna delatnost obuhvata upravljanje i razvoj nekretnina, na čelu sa brendovima STOP SHOP (ritejl), VIVO! (ritejl) i myhive (kancelarijski prostor) koji potvrđuju kvalitet i dobru uslugu. Kompanija poseduje portfolio nekretnina u vrednosti od gko 4.9 milijarde evra, koji obuhvata više od 210 objekata. IMMOFINANZ se nalazi na berzama u Beču (vodeći ATX indeks) i Varšavi.