Vesti iz trgovine

Mere SrbijaRuski trgovinski lanac Svetofor, u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, započeo je ekspanziju i na srpskom tržištu.

Kako Retail Serbia portal ekskluzivno saznaje, ruska pridružnica u Srbiji kupila je prve lokacije širom zemlje na kojima planira da i zvanično otpočne svoje poslovanje. MERE je zvanično najavio da planira da širi svoje poslovanje u Srbiji, uz nisku trgovačku maržu, visok kvalitet proizvoda i strogu kontrolu. Iz flijale u Beogradu su dodali da u Srbiji planiraju da otvore ukupno 100 marketa diskont tipa, na površinama od oko 1000 kvadrata.

MERE će narednih godina napraviti ekspanziju na globalnom nivou ulaskom na veliki broj evropskih tržišta, među kojima su Italija, Francuska, Velika Britanija, dok je u planu i ulazak u SAD. Kompanija već posluje u Rumuniji, Nemačkoj, Poljskoj, Litvaniji...

Ruski diskonter planira da uskoro otvori i prve prodavnice u Grčkoj. Kompanija aktivno traži lokacije u Grčkoj, dok se na lokacijama u Solunu, Atini, Patri...već radi na uređenju zakupljenih prostora.