Vesti iz trgovine

Mere SrbijaRuski trgovinski lanac MERE uskoro završava svu neophodnu proceduru za kupovinu lokacija u nekoliko grčkih gradova u kojima planira da otpočne svoju ekspanziju. Kako je već ekskluzivno na Retail Serbia portalu najavljeno, ruska kompanija planira da svoje diskonte otvori i u Srbiji.

Ruski trgovinski lanac MERE, na matičnom tržištu poznat pod imenom Svetofor, završava pregovore o lokacijama u Grčkoj u kojoj planira da napravi ekspanziju. Kompanija je već odredila lokacije u Atini, Solunu, Larisi i u još nekoliko gradova u kojima planira da otvori prve diskonte. "Nemamo skrivene troškove, cene koje su navedene u ugovoru, dobavljač prima na svoj račun. MERE traži lokacije u gradovima koji broje više od 25.000 stanovnika, u industrijskim zonama ili u blizini prometnih puteva. Neto prodajna površina naših objekata je od 650 do 1.100 kvadrata, kao i da objekat raspolaže sa najmanje deset parking mesta, naveli su iz ruske flijale u Grčkoj.

Kako je već nedavno i zvanično najavljeno, najveći ruski diskonter planira da se proširi i na srpsko tržište. U planu ruske kompanije je da u Srbiji bude prisutna sa najmanje 100 marketa diskont tipa, sa površinama od oko 1.000 kvadrata. Iz MERE Srbija, su istakli da će raditi direktno sa proizvođačima, pod strogom kontrolom kvaliteta i sa niskom trgovačkom maržom.

MERE će narednih godina napraviti ekspanziju na globalnom nivou ulaskom na veliki broj evropskih tržišta, među kojima su Italija, Francuska, Velika Britanija, dok je u planu i ulazak u SAD. Kompanija već posluje u Rumuniji, Nemačkoj, Poljskoj, Litvaniji...

I pored toga što nije prisutan u glavnom gradu Rusije, MERE, a u Rusiji Svetofor, spada u jedne od najvećih maloprodajnih lanaca sa više od 1.500 prodavnica. Predstavnici ove trgovačke grupacije retko kada se pojavljuju u medijima, a pred ulazak na nemačko tržište su saopštili da žele da rade mirno i bez velikog prisustva u javnosti.