Vesti iz trgovine

Lidl ZrenjaninKompanija Lidl Srbija proširila je svoju prodajnu mrežu za još dve prodavnice otvaranjem novih objekata u Zaječaru i Zrenjaninu.

Otvaranjem ova dva nova objekta kompanija Lidl sada poseduje ukupno 43 prodavnice u 29 gradova širom Srbije.

Lidl prodavnica u Zaječaru, prva u tom gradu, otvorena je u Čupićevoj ulici 10a, a istovremeno je sa radom počela i druga prodavnica u Zrenjaninu, u naselju Bagljaš, na uglu ulica Meše Selimovića i Bulevara Veljka Vlahovića.

Lidl će i u novim prodavnicama u Zaječaru i Zrenjaninu potrošačima ponuditi jedinstveno iskustvo kupovine i asortiman sa više od 1800 proizvoda. Kako bi obezbedio svežinu namirnica i očekivan kvalitet proizvoda, Lidl sarađuje sa 60 domaćih dobavljača, pa se na policama prodavnica može naći oko 400 proizvoda malih lokalnih proizvođača.

„Radujemo se što od danas možemo potrošačima u Zaječaru i na još jednoj lokaciji u Zrenjaninu da ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta. Kroz tematske nedelje obradovaćemo sugrađane novim proizvodima iz različitih kuhinja širom sveta, ali i raznovrsnom ponudom neprehrambenih proizvoda, posebno odećom sa nemačkom garancijom kvaliteta. U ovim prodavnicama zaposlili smo oko 50 novih kolega, a nastavićemo da brinemo o lokalnim zajednicama u kojima poslujemo, kao i našim zaposlenima, njihovom zadovoljstvu, znanju i stručnosti“, izjavila je Jasmina Šrndić iz korporativnih komunikacija kompanije Lidl Srbija.

Lidl u regionu sa novim zelenim marketima :

Kompanija Lidl je u zemljama regiona nastavila širenje maloprodajne mreže i sa "zelenim" marketima. Pored Rumunije u kojoj su takvi objekti već izgrađeni na nekoliko lokacija, filijala u Sloveniji je nedavno najavila isti projekat. U pitanju su objekti na kojima se koriste prirodni materijali sa travnatim površinama na krovu, dok su površine samih objekata standardne kao na većini marketa nemačkog trgovca. Na upit portala Retail Serbia, da li kompanija planira izgradnju  "zelenih" marketa u Srbiji iz Lidla su izjavili:  Kao i do sada, kompanija Lidl Srbija će nastaviti sa izgradnjom energetski efikasnih objekata koristeći najsavremenije materijale i opremu. Međutim, trenutno nismo u mogućnosti da damo detaljnije informacije o tipovima i lokaciji prodavnica, koje su u budućim planovima ekspanzije.

Kada je izgradnja novih marketa u pitanju u Beogradu, iz Lidla su dodali, da se na teritoriji grada Beograda trenutno izvode radovi na izgradnji prodavnice na Voždovcu u ulici Trogirska padina, u Surčinu u ulici Vojvođanska i u Mladenovcu u ulici Kralja Petra.

Lidl u Grčkoj najavio 350 miliona novih investicija:

Kako je kompanija Lidl u 2019 i 2020 godini zabeležila dobre poslovne rezultate na grčkom tržištu, predstavnici nemačke kompanije su najavili novih 350 miliona novih investicija u naredne tri godine. U planu je otvaranje 11 novih prodavnica i novi distributivni centar. Lidl u Grčkoj trenutno posluje sa 223 marketa i zapošljava oko 6.500 radnika. Lidl je saopštio da za sada neće uvoditi kupovinu putem online platformi.

Lidl je trenutno treći po veličini lanac u Grčkoj. Najveći lanac supermarketa je trenutno Sklavenitis, dok je na drugom mestu AB Vassilopoulos, Delezova filijala u Grčkoj. Ipak, veliki udeo poseduju i Masoutis, Kritikos, Galaxia, My Market METRO, kao i Market IN.