Vesti iz trgovine

Kaufland RumunijaNemački lanac diskont hipermarketa, Kaufland, nastavlja snažnu ekspanziju u našem regionu. Iz kompanije, bar zvanično, nisu najavili dolazak u Srbiju. Nekadašnja filijala Kaufland Srbija, zatvorena je pre tačno pet godina.

Hrvatska, Rumunija i Bugarska, tri su države u našem regionu u kojima posluje trgovinski lanac Kaufland, sestrinska kompanija Lidla, koja pripada Schwarz Grupi. Kaufland je nedavno u Hrvatskoj otvorio 40. po redu diskont hipermarket na zagrebačkom Bukovcu. Novi objekat nemačkog lanca izgrađen je po visokim ekološkim standardima i poseduje sistem za održivo upravljanje otpadom. Kaufland je svoj prvi hipermarket u Hrvatskoj otvorio 2001. godine i zajedno sa svojom sestrinskom kompanijom Lidl zauzima prvo mesto u maloprodajnom sektoru na hrvatskom tržištu.

Kaufland donosi nove investicije i u Rumuniju, otvaranjem premium prodavnice opremljenom sa stanicom za punjenje električnih automobila sa brzim punjenjem. Novootvorena Kaufland prodavnica nalazi se u severnom delu Bukurešta i zapošljava 100 radnika. Kupcima je na raspolaganju osam standardnih i šest samouslužnih kasa. Na parkingu je izgrađen poseban deo sa neprehrambenom ponudom, gde potrošači takođe mogu da pronađu i samouslužnu mašinu za reciklažu tri vrste ambalaže. Kaufland je svoju prvu prodavnicu u Rumuniji otvorio 2005. godine.

Kaufland je u regionu prisutan i u Bugarskoj u kojoj uz svoju sestrinsku kompaniju Lidl spada u najveće trgovce u zemlji. Kaufland je u saradnji sa Foodpanda kompanijom ponudio 400 raznovrsnih proizvoda koji su od sada dostupni putem online prodavnice. U ponudi se nalaze mlečni i suhomesnati proizvodi, pića, kafe, kozmetika, proizvodi za bebe, kao i organski proizvodi.

KAUFLAND DANAS:

Kaufland je deo Schwarz Grupe. Početkom godine doneta je odluka o povlačenju svih planiranih aktivnosti iz Australije, što je kompaniju koštalo više stotina miliona dolara. Kaufland danas posluje u Nemačkoj, Bugarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Poljskoj, Rumuniji, Slovačkoj, kao i u Moldaviji u kojoj je nedavno otvoren treći hipermarket ovog nemačkog trgovca. Kaufland je osnovan 1984. godine i trenutno posluje sa više od 1.300 diskont hipermarketa, od kojih je više od 660 rasprostranjeno u Nemačkoj.