Vesti iz trgovine

IdeaMercator grupa u Crnoj Gori nastavlja širenje, ali i modernizaciju maloprodajne mreže otvaranjem šest marketa. Kompanija je investirala i na srpskom tržištu otvaranjem renoviranog hipermarketa Roda Mega na Novom Beogradu.

Mercator Crna Gora donosi nove investicije u maloprodajnom sektoru. Pod brendom Idea, otvoren je renovirani market u Rudom Polju. Kako se navodi u saopštenju, renovirani objekat koji se prostire na 100m2 opremljen je po modernim standardima, pa će nova urbana radnja zadovoljiti svakodnevne potrebe potrošača.

Širenje mreže Idea nastavlja i otvaranjem ekskluzivnog marketa u Nikšiću. Širina asortimana i brojne pogodnosti označiće početak jedne nove priče, koja će trajati i razvijati se zajedno sa onima koji će u njoj pronaći nešto posebno i stvoreno samo za njih - istakli su iz kompanije.

Kompanija je nedavno otvorila i novi market u Tivtu. - Reč je o novoj IDEA prodavnici koja je otvorena u Tivtu, u ulici Kalimanj bb. Nova Idea prodavnica u moderno uređenom prodajnom prostoru od gotovo 250 kvadratnih metara nudi bogat asortiman svakodnevno potrebnih namirnica, a za profesionalnu i ljubaznu uslugu kupaca svakodnevno će se brinuti zaposleni Idee. Na odeljenju „zelene pijace“ svi kupci mogu da pronađu sveže voće i povrće, a iz ponude sveže hrane posebno ističemo odeljenje delikatesa i pekare sa uvek svežim pecivom. Pored svakodnevnih prehrambenih proizvoda kupce očekuje bogat asortiman kućnih potrepština, hemije i još mnogo toga - naveli su iz Mercatora. Na šetalištu Alekse Backovića, Idea je u Nikšiću otvorila renoviranu prodavnicu koja se prostire na 100 kvadrata.

IDEA Gourmet market

Idea je otvorila svoj prvi market u Crnoj Gori pod brendom Idea Gourmet market koji se nalazi u Portonovi. „Saradnja sa renomiranom kompanijom kao što je Mercator-CG nas posebno raduje jer smo otvaranjem IDEA Gourmet marketa donijeli u Herceg Novi i Boku jedinstveno mjesto gdje spajamo kvalitet i nezaboravne doživljaje. Stvarajući Portonovi vodili smo se idejom da našim posjetiocima pružimo najbolje iskustvo i jedinstvenu uslugu koja čini njihov boravak nezaboravnim. Prodajna površina IDEA Gourmet marketa se prostire na oko 400m2, a jedinstvena pozicija na Marina trgu čini ga dostupnim rezidentima, posjetiocima, vlasnicima jahti i lokalnom stanovništvu. Vjerujemo da će ovaj jedinstveni koncept i zanimljiva ponuda koja obuhvata između ostalog i suši, azijske ukuse za kosmopolite, domaće specijalitete, te organske proizvode, zadovoljiti i one najzahtjevnije koji se odluče za boravak u ovom dijelu crnogorskog primorja“, kazala je Adrijana Husić, menadžerka za marketing i komunikacije.

Renovirana Roda Mega Novi Beograd:

Nakon dva meseca renoviranja, kompanija Mercator S je otvorila modernizovanu prodavnicu većeg formata Roda Mega Novi Beograd. "Na prodajnoj površini od 4.560 kvadratnih metara, sa 12 standardnih i 4 Tik-Tak kase, naša Roda Mega biće mesto na kojem će potrošači imati još bolji ugođaj kupovine i asortiman dovoljno širok da nabave sve što im je potrebno". - istakli su iz Mercatora u Srbiji.

Mercator je na srpskom tržištu drugi po veličini lanac prehrambenog tipa. Kompanija posluje pod brendovima Idea, Idea Super, Roda, Roda Mega, kao i sa dva hipermarketa Mercator u Beogradu i Novom Sadu.