Vesti iz trgovine

Ikea BugarskaFourlis Group nastavlja širenje maloprodajne mreže pod IKEA licencom otvaranjem nove robne kuće u Varni. Iz kompanije najavljuju nove projekte na Balkanu i Jugoistočnoj Evropi.

House Market Bulgaria EAD, deo grčke grupacije Fourlis Group otvorila je novu licenciranu IKEA robnu kuću u Bugarskoj koja se nalazi u sklopu Delta Planet Mall-a u Varni. Kako se navodi u saopštenju kompanije, nova robna kuća prostire se na 8.000 kvadrata i nudi više od 3.500 proizvoda, dok je celokupan asortiman od preko 8.000 proizvoda moguće naručiti putem online prodavnice i preuzeti u novootvorenom objektu. IKEA na bugarskom tržištu posluje kroz franšizu koja se nalazi u vlasništvu grčke kompanije. Prva robna kuća otvorena je 2011. godine u Sofiji, dok se na nekoliko lokacija širom zemlje nalaze centri za preuzimanje proizvoda.

Fourlis Group je najavio da će uskoro u blizini Atine otvoriti IKEA robnu kuću na 2.000 kvadrata maloprodajnog prostora, a da će se širenje mreže srednjih i malih IKEA robnih kuća nastaviti i u narednom periodu. Kompanija trenutno upravlja sa pet robnih kuća u Grčkoj, dve u Bugarskoj, kao i sa jednom na Kipru.

Grupa je osnovana 1950. godine i trenutno najveći deo aktivnosti usmerava na razvoj franšiznih prodavnica IKEA i Intersport. Prva IKEA robna kuća u Grčkoj otvorena je u blizini aerodroma u Atini 2004. godine. Pod brendom Intersport kompanija poseduje prodavnice sportske opreme u Grčkoj, Kipru, Bugarskoj i Rumuniji.