Vesti iz trgovine

Delta Planet NišKompanija Delta Holding predstavila je rezultate poslovanja u 2019. i najavila nove projekte u ovoj godini.

Kompanija Delta Holding tokom 2019. godine otvorila je dva šoping mola u Banja Luci i Varni. Delta Planet u Banja Luci je, kako su istakli predstavnici kompanije na press konferenciji, posetilo više od 3,5 miliona posetilaca, dok je šoping mol u Varni posetilo više od 3 miliona posetilaca. Kako je još ranije najavljeno, Delta Planet Varna će na jesen ove godine dobiti prvu Ikea robnu kuću sa konceptom koji još uvek nije prisutan u jugoistočnoj Evropi.

Delta je nedavno započela pripremne radove na izgradnji prvog šoping mola na jugu Srbije, Delta Planet Niš. Zvaničan početak radova na izgradnji planiran je za 19. februar. Zorana Burlić, direktor Delta Real Estate, je izjavila da će otvaranjem šoping mola u Nišu biti po prvi put i predstavljeni maloprodajni brendovi koji do sada nisu bili prisutni u ovom delu Srbije. Delta Planet Niš biće izgrađen na uglu ulica Blagoja Parovića i Bulevara Nemanjića. Prostiraće se na 40.000 kvadrata korisnog prostora, raspolagaće sa 880 parking mesta, a vrednost investicije procenjuje se na 80 miliona evra. Pored velikog izbora modnih brendova, Delta Planet Niš će ponuditi restorane, kafiće i igraonice. Otvaranje prvog šoping mola u Nišu planirano je za 2021. godinu.

Ukupan promet Delta Holdinga u 2019. godini iznosio je 60,45 milijardi dinara i veći je za 4% nego u prethodnoj godini. Ostvaren je EBITDA od 5,23 milijarde dinara, što predstavlja povećanje od 9%. U budžet Republike Srbije uplaćeno je 11,44 milijarde dinara, što je 12% više nego u 2018. Kompanija Delta Real Estate otvorila je 172.000 kvadratnih metara novoizgrađenog poslovnog prostora i započela izgradnju još 62.200m2. Krajem 2019. započeta je izgradnja poslovne zgrade Delta House, budućeg sedišta Delta Holdinga (otvaranje planirano za početak 2021).