Starbucks otvorio tri nove kafeterije u Srbiji i regionu

Starbucks Srbija Ada

Najveći lanac kafeterija Starbucks (Starbaks) nastavlja ekspanziju u Srbiji i regionu otvaranjem tri nove kafeterije.

Drugu po redu Starbucks kafeteriju u Srbiji, kompanija AmRest svečano je otvorila u beogradskom Ada šoping molu u Beogradu. Kako su naveli iz kompanije, novi lokal zauzima 120 kvadrata i ima 70 sedećih mesta. Dekor kafeterije urađen je po prepoznatljivom stilu brenda, a detalji i grafika u lokalu dočaravaju proces pravljenja kafe.

Kompanija AmRest trenutno je najveći operater restorana u centralnoj i istočnoj Evropi prisutna na više od 2.000 lokacija. AmRest sarađuje sa lancima Starbucks, Burger King, Pizza Hut, dok se u u vlasništvu kompanije nalazi još nekoliko lanaca restorana u svetu. Prvu Starbucks kafeteriju kompanija je otvorila početkom prošle godine u sklopu Rajićeva šoping centra.

Starbucks nastavlja širenje i u regionu:

2019. godinu Starbucks završava sa dve nove kafeterije u Bukureštu i trenutno posluje na ukupno 28 lokacija. Tokom decembra Starbucks je otvorio dve nove kafeterije u glavnom gradu Rumunije, u Mega Mall-u koja zauzima 65 kvadrata, kao i na najvećoj železničkoj stanici u Rumuniji Gara de Nord na 175 kvadrata. Regionalni direktor za Rumuniju, Srbiju i Bugarsku, Karol Zuradski, je istakao da su u poslednjem mesecu godine otvorili dva lokala čime su pojačali prisustvo u Bukureštu. Stoga smo celokupno iskustvo Stabucksa približili što većem broju ljudi, dodao je on.

Starbacks Coffe je osnovan 1971. u SAD-u. Kompanija trenutno posluje na više od 30.000 lokacija širom sveta i najveći je lanac kafeterija. U ponudi se pored velikog izbora raznovrsne kafe nalaze i sendviči, sokovi, kolači, suveniri...