Lidl dobija konkurenciju na Balkanu - italijanski diskonter otvara 100 marketa

Eurospin

Najveći italijanski diskonter Eurospin planira da tokom ove godine započne velike operacije otvaranjem prvih 20 marketa u Hrvatskoj.

Eurospin, najveći italijanski diskonter tokom ove godine započinje velike međunarodne operacije otvaranjem prvih marketa u Hrvatskoj. U planu je da se u prvom talasu ekspanzije otvori najmanje 20 marketa širom zemlje, dok su dugoročni planovi da diskonter postane najveći konkurent nemačkom Lidlu otvaranjem ukupno 100 marketa širom Hrvatske. Kompanija Eurospin ispitivala je mogućnost ulaska i na tržište Srbije, ali takva odluka još nije doneta. U narednih nekoliko meseci Europsin planira da otvori i prve markete na Malti.

Eurospin S.p.A. je osnovan 1993. godine kroz grupu partnera sa dugogodišnjim iskustvom u maloprodaji i trenutno posluje u Italiji i Sloveniji u kojima poseduje više od 1.100 objekata. Maloprodajna mreža se razvija kroz pet kompanija u Italiji, Spesa Intelligente, Eurospin Tirrenica, Eurospin Lazio, Eurospin Puglia i Eurospin Sicilia, kao i kroz kompaniju u Sloveniji Eurospin Eko.

Kompanija zapošljava više od 15.000 radnika, a pored maloprodajne mreže trgovac poseduje i deset distributivnih centara u Italiji i jedan u Sloveniji. U asortimanu Eurospin diskont marketa se nalazi oko 2.000 prehrambenih i neprehrambenih artikala, među kojima su i stvari za domaćinstvo. Novi objekti poseduju odeljenje mesa i delikatesa, ribarnicu i pekaru sa svežim pecivima i hlebom.