SPAR Austrija za Retail Serbia: Srbija nije na agendi širenja za Hervis Sports

Hervis sports Austrija

Spar Austrija nema planove za dovođenje sportskog lanca prodavnica Hervis Sports na srpsko tržište, potvrđeno je u sedištu kompanije.

Kompanija ASPIAG - Spar Austria International AG, nema planove za dovođenje sportskog lanca Hervis Sports u Srbiju. Nicole Berkmann je ispred kompanije ASPIAG, za portal Retail Serbia, kratko izjavila da srpsko maloprodajno tržište nije na agendi širenja za Hervis Sports. Sa više od 225 filijala Hervis Sports je danas jedan od većih maloprodajnih lanaca sportske opreme u Evropi. U našem okruženju Hervis Sports je prisutan u Hrvatskoj, Mađarskoj i Rumuniji, a poslovanje se odvija i kroz maloprodajne mreže u Austriji, Nemačkoj, Sloveniji i Češkoj.

Hervis Sports ostvaruje godišnji promet veći od 520 miliona evra i zapošljava više od 3.200 radnika. Sa blizu 100 prodavnica najveći je sportski lanac u Austriji.

Hervis Sports je deo SPAR Austria Grupe osnovane 1954. godine. ASPIAG poseduje Spar supermarkete , hipermarkete, express objekte, tržne centre i lanac sportskih prodavnica. Kako je još ranije potvrđeno za portal Retail Serbia, kompanija nema planove ni za dovođenje Spar prodavnica na srpsko tržište.