Vesti iz trgovine

Mix MarktMeđunarodni lanac marketa sa sedištem u Nemačkoj, Mix Markt, planira dolazak u Srbiju, saznaje portal Retail Serbia.

Nemački lanac marketa Mix Markt, planira dolazak i na srpsko maloprodajno tržište. Još uvek nije poznato kada bi i na kojim lokacijama mogli da se otvore prvi marketi nemačkog trgovca. U našem regionu Mix Markt posluje sa tri marketa u Crnoj Gori koji se nalaze u Baru, Herceg Novom i Budvi, dok je u Grčkoj prisutan na ukupno 18 lokacija, od čega je veći broj u severnom delu zemlje.

Mix Markt je međunarodni lanac supermarketa sa sedištem u Nemačkoj sa maloprodajnom mrežom koja broji blizu 300 marketa rasprostranjenih u Nemačkoj, Belgiji, Grčkoj, UK, Italiji, Holandiji, Portugalu, Španiji, Kipru, Francuskoj, Austriji, Crnoj Gori i Češkoj. Lanac je osnovan 1997. godine i najveći je partner u Monolith Grupi. Kompanija u Nemačkoj poseduje 160 supermarketa i ostvaruje promet od oko 350 miliona evra.

Mix Markt je u početku na policama svojih marketa potrošačima nudio uglavnom asortiman iz država istočne Evrope, ali se vremenom broj proizvoda u ponudi povećao pa se sada nalaze i proizvodi sa Balkana, Nemačke, Poljske, Bugarske...