Vesti iz trgovine

BiedronkaPortugalski lanac Biedronka planira dolazak u naš region. Iz kompanije su potvrdili da će prva zemlja za širenje maloprodajne mreže biti Rumunija.

Trgovinski lanac Biedronka sa sedištem u Poljskoj u vlasništvu portugalskog trgovca Jeronimo Martins planira dolazak u naš region. Kompanija planira da nakon veoma uspešnog poslovanja u Poljskoj otpočne poslovanje i u Rumuniji. Još uvek nije poznato kada bi poznati diskonter mogao da otvori objekte u Rumuniji, ali su iz kompanije potvrdili da rumunsko tržište odgovara njihovom profilu potrošača.

U 2018. godini Biedronka je otvorila 122. nova i 230. modernizovana marketa diskont tipa. Na nivou grupe, kompanija planira da kroz brendove Biedronka, Hebe, Pingo Doce i Ara samo tokom ove godine investira između 700 i 750 miliona evra. Godišnji promet kompanije Jeronimo Martins ( JM ) iznosi 17,3 milijarde evra, dok je dobit porasla za 4,1% na više od 400 miliona evra.

Rumunija je danas najrazvijenije tržište u sektoru maloprodaje u našem regionu. Narednih godina se očekuje i dolazak nemačkog diskontera Aldi. Najveći prehrambeni lanci su trenutno Delhaize Romania, Auchan, Carrefour, Penny diskont, Lidl, Kaufland, Profi...a prisutni su i francusko - belgijska Cora, kao i nemački Selgros i Metro. Na tržištu posluju i lanci za uređenje doma Momax, Dedeman, Ikea, Leroy Merlin, Brico Depot, kao i lanci sportske opreme i drogerija...dm, decathlon, Hervis i drugi.