IMMOFINANZ preuzeo Warsaw Spire Tower

Kula

Austrijska kompanija IMMOFINANZ uspešno je završila akviziciju čuvenog poslovnog objekta Warsaw Spire Tower.

Dosadašnji vlasnici Tornja bile su kompanija  Ghelamco Group, koja je dovršila toranj 2016. godine i Madison International Realty, globalna investiciona firma za nekretnine. Ugovorena vrednost imovine procenjena je na oko 386 miliona evra, dok očekivani godišnji prihod od zakupa iznosi približno 19,6 miliona evra.

Izvršni direktor IMMOFINANZ-a Oliver Šumi (Oliver Schumy) istakao je da kupovina Kule jača poziciju kompanije kao jedne od vodećih u obezbeđivanju poslovnih prostora prve klase.  

„Warsaw Spire Tower predstavlja optimalnu kombinaciju visokog kvaliteta, superiorne infrastrukture i dobro poznatog miksa zakupaca. Ovaj poslovni toranj je odličan dodatak našem investicionom portfelju i značajno će ojačati IMMOFINANZ-ovu moć zarade u dugoročnom periodu. Sledeći  korak je integrisanje Warsaw Spire Tornja u naš uspešan internacionalni myhive poslovni koncept i njegovu vrhunsku uslugu, kao i dobru korporativnu atmosferu”, istakao je on.

Generalni direktor Ghelamco grupe za Centralnu i Istočnu Evropu Juron van der Tulen (Jeroen van der Toolen) rekao je da je veoma ponosan na ovaj projekat.

„Warsaw Spire Tower cene, ne samo vrhunski zakupci, već i ključni igrači na finansijskom tržištu. Toranj  je redefinisao poslovni centar Varšave i postao ikona rastućeg kapitala. Sastavni deo objekta je Plac Europejski, koji je jedan od najboljih javnih prostora u Poljskoj. Želimo i verujemo da će novi vlasnik nastaviti uspeh ovog mesta kao centra gravitacije Varšave ", naglasio je van der Tulen.

Generalni direktor kompanije Madison International Realty Matijas Kordijer (Matthias Cordier) izjavio je da su veoma uzbuđeni zbog prodaje ovog poslovnog objekta kompaniji IMMOFINANZ, kao i da se Ghelamco pokazao kao sjajan partner i pravi ekspert na ritejl tržištu u Poljskoj.

Warsaw Spire Tower ima ukupno 71.600 kvadrata za izdavanje. Od toga poslovni prostor zauzima 65.000 kvadratnih metara, dok je ostatak namenjen maloprodaji. Kula je najviša poslovna zgrada u Varšavi i ima 49 spratova. Kancelarijski prostor je u potpunosti iznajmljen, a između ostalih, u zgradi su smešteni Goldman Sachs, Samsung, JLL i Mastercard.

O kompaniji IMMOFINANZ:

IMMOFINANZ je komercijalna kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina čije su aktivnosti fokusirane na maloprodajne i kancelarijske segmente. Osnovna delatnost obuhvata upravljanje i razvoj nekretnina, na čelu sa brendovima STOP SHOP (ritejl), VIVO! (ritejl) i myhive (kancelarijski prostor) koji potvrđuju kvalitet i dobru uslugu. Kompanija poseduje portfolio nekretnina u vrednosti od gotovo 4.3 milijarde evra, koji obuhvata više od 250  objekata.