Srpsko-belgijski lanac Uradi Sam otvorio novi prodajni centar na 2.800m2

Uradi Sam

Maloprodajni lanac Uradi Sam nastavlja širenje prodajne mreže otvaranjem prvog objekta u Čačku.

19. jula u Čačku, srpsko-belgijska kompanija Uradi Sam nastavlja širenje maloprodajne mreže u Srbiji otvaranjem prodajnog centra, na adresi Dr. Dragiše Mišovića 144. Novi Uradi Sam centar prostiraće se na 2.800 kvadratnih metara i ponudiće više od 20.000 artikala za uređenje doma i bašte. Kompanija je nedavno u Jajincima na adresi Bulevar JNA 95V otvorila i novi format prodavnice pod brendom Uradi Sam Mini.

Sa preko 200 zaposlenih u 11 prodajnih centara, Uradi Sam nudi širok asortiman ručnog i električnog alata, zidnih i podnih obloga, boja i lakova, rasvete, sanitarnih uređaja, proizvoda za domaćinstvo, nameštaj za kuću i baštu, pribore za automobile...ukupno 30.000 proizvoda, od kojih se 10.000 nalazi u online prodavnici.

Uradi Sam prodajni centri nalaze se na Karaburmi, Novom Beogradu (Roda Centar), Zemunu (retail park), Vidikovcu, Novom Sadu, Kruševcu, Zrenjaninu (Aviv Park), Pančevu, Jajincima (mini koncept) i Šapcu u nekadašnjem objektu Interexa otvoren 2017. godine.

Na zvaničnom sajtu kompanije Uradi Sam istaknuto je da se lanac povlači iz Hrvatske zatvaranjem prodajnih centara u Zagrebu, Slavonskom Brodu i Sisku, kao i da sa radom prestaje web shop.

Na srpskom maloprodajnom tržištu trenutno pored kompanije Uradi Sam posluju samo crnogorski lanac Okovi i domaći Brico S. Još uvek nema zvaničnih najava kada bi nemački lanac za uređenje doma Bauhaus mogao da uđe na naše tržište. Ostali zapadnoevropski lanci Praktiker, OBI, Brico Depot i Leroy Merlin nemaju planove za Srbiju, dok je Mr.Bricolage svoje poslovanje sa srpskog tržišta povukao još 2013. godine, kao i slovenački Merkur koji posluje samo na matičnom tržištu sa 24. prodajna centra.