Vesti iz trgovine

PraktikerBugarska kompanija Videolux Holding, otvorila je novi Praktiker centar u gradu Vraca u severozapadnom delu zemlje, kao i potpuno modernizovani centar u Sofiji, saopštila je kompanija.

Filijala Praktikera u Bugarskoj koja posluje kroz franšizu u vlasništvu bugarske kompanije Videolux Holding nastavlja svoj investicioni plan otvaranjem novih i modernizovanih centara. Praktiker je u gradu Vraca na severozapadu zemlje otvorio nov prodajni centar na 7.500 kvadrata, odnosno 5.000 kvadrata prodajnog prostora. U bogatom asortimanu se nalazi 50.000 proizvoda za uređenje doma i bašte. Kupci će takođe moći da iskoriste i usluge kao što su 3D dizajn kupatila, sečenje i krojenje lima, toniranje boja, transport robe i produženu garanciju. Ispred novog prodajnog centra posetiocima je na raspolaganju i više od 120 parking mesta. Novi Praktiker u Bugarskoj zapošljava 70 radnika. Praktiker Vraca nalazi se pored hipermarketa Tehnopolis, koji se takođe nalazi u vlasništvu kompanije Videolux Holding.

Videolux Holding i Praktiker, otvorili su i modenizovani objekat u Sofiji, koji je nakon šest meseci radova dobio dodatnih 3.500 kvadrata. Objekat se sada prostire na ukupno 7.800 kvadrata, dok je u ponudi više od 50.000 proizvoda iz asortimana Uradi Sam. Iz kompanije su saopštili da su izuzetno ponosni na otvaranje modernizovanog centra koji je urađen u skladu sa najvišim standardima energetske efikasnosti. Potrošačima je na usluzi 140 zaposlenih, dok je ispred prodajnog centra na raspolaganju 140 parking mesta.

Praktiker je pre nešto više od godinu dana povukao svoje poslovanje iz Rumunije. Prodajne centre preuzeo je lanac Brico Depot u vlasništvu britanske grupacije Kingfisher. Brico Depot u Rumuniji beleži odlične rezultate poslovanja sa ukupno 34 prodajna centra.

Praktiker u našem regionu posluje u Mađarskoj i Grčkoj. Grupa se poslednjih godina suočavala sa brojnim problemima, nakon čega je bila primorana da napusti nekoliko evropskih tržišta.