JUMBO: Nastavljamo svoj nezaustavljiv rast - nove robne kuće u Crnoj Gori, Bosni, Moldaviji...

Jumbo

Grčki maloprodajni lanac Jumbo i kompanija Balfin Group, najavili su da će nastaviti svoj investicioni plan na nekoliko balkanskih tržišta i u Moldaviji.

Balfin Group, franšizni partner grčkog maloprodajnog lanca Jumbo, najavio je da će nastaviti svoj investicioni plan otvaranjem novih objekata na Balkanu i u Moldaviji.  Balfin Group trenutno poseduje 14 Jumbo prodajnih centara u Bosni i Hercegovini, Albaniji i Kosovu, dok se na leto očekuje i otvaranje prvog centra u Podgorici i zvaničan početak rada u Crnoj Gori. Kompanija će ove godine otpočeti svoje poslovanje i u Moldaviji.

"Nakon osam godina iskustva na Balkanu, možemo da kažemo da je Jumbo jedna od najuspešnijih kompanija u sektoru maloprodaje. Uskoro planiramo da napravimo korak napred i nastaviti svoj nezaustavljiv rast, ne samo u ovom regionu, već i šire. Jumbo je dobro prihvaćen brend kod potrošača zbog širokog asortimana i povoljnih cena", saopštio je menadžment Balfin Group.

Kompanije Jumbo i Balfin planiraju da u avgustu otvore prvi prodajni centar u Crnoj Gori koji će se nalaziti u Podgorici. Ulaskom na tržište Crne Gore biće otvoreno više od 50 novih radnih mesta.

Širenje maloprodajne mreže Jumbo i Balfin će nastaviti i otvaranjem centra u Cazinu (City Center Cazin) na 1.800 kvadrata prodajnog prostora. Jumbo je u BiH već prisutan sa tri centra koji se nalaze u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru. Do kraja godine planira se i otvaranje objekta u Bijeljini. Na području Kosova, Jumbo je tokom prošle godine otvorio prodajni centar u Kosovskoj Mitrovici, dok se za ovu godinu očekuje i otvaranje u Peći. U planu za 2019. godinu je i otvaranje tri nova prodajna centra u Albaniji koja će se nalaziti u Elbasanu, Korči i Vlori. Kompanija Jumbo u saradnji sa svojim partnerom Balfin planira da tokom ove godine uđe i na tržište Moldavije. Još uvek nije objavljen plan koliko se očekuje objekata narednih godina.

JUMBO u Grčkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Kipru:

Jumbo trenutno poseduje 78 prodajnih centara u svom vlasništvu. Kompanija kroz svoje direktno prisustvo beleži rast prodaje na svim tržištima i najavljuje nove objekte u Grčkoj, Rumuniji i Bugarskoj. U planu za ovu godinu je otvaranje najveće robne kuće u glavnom gradu Bugarske na više od 10.000m2. Najveći rast prodaje od oko 30% Jumbo beleži u Rumuniji u kojoj se planira otvaranje novog centra u Brašovu.

JUMBO u Srbiji i Makedoniji:

Grčki maloprodajni lanac Jumbo prisutan je u Srbiji i Makedoniji u saradnji sa grčkom kompanijom VERO S.A. Jumbo objekti u Srbiji nalaze se u Super Veru na Novom Beogradu koji je nedavno renoviran, kao i na Voždovcu, Konjarniku i u Zemun Parku. U asortimanu Jumbo prodavnica se nalazi više od 10.000 artikala.

JUMBO:

Grčki lanac prodavnica danas nudi dečje igračke, stvari za dom i baštu, kancelarijski materijal, bebi program, tekstil, ukrase, auto opremu, program za kućne ljubimce...Kompanija je svoju prvu prodavnicu otvorila 1986. godine u Grčkoj, dok su međunarodne operacije započete 1998. godine na Kipru.