Mid Europa Partners planira više od 1.000 PROFI marketa u našem regionu

Profi

Trgovinski lanac Profi u vlasništvu investicionog fonda Mid Europa Partners planira da ove godine otvori više stotina novih maloprodajnih objekata i premaši broj od 1.000 marketa na rumunskom tržištu.

Profi je u Rumuniji u 2018. godini otvorio 230 novih marketa i ostvario rast prodaje za oko 25%, oko 1,3 milijarde evra. Kompanija je nastavila snažnu ekspanziju i trenutno u svom vlasništvu broji 925 prodavnica, a širenje prodajne mreže se nastavilo sa svim brendovima sa kojima lanac posluje, Profi, Profi City i Profi Loco. U 2019. godini planirano je otvaranje više stotina novih marketa svih maloprodajnih brendova čime će kompanija preći broj od 1.000 marketa u Rumuniji. Tokom prošle godine investicije su iznosile oko 50 miliona evra, dok su za ovu godinu planirane oko 100 miliona.

U asortimanu Profi marketa nalaze se brendovi, Danone, Henkel, Pepsi, Knorr, Bonduelle, Milka, Red Bull, Pampers, Granini, Durex, Coca Cola i veliki izbor proizvoda rumunskih proizvođača.

Trgovac Profi posluje u sastavu investicionog fonda Mid Europa Partners i trenutno poseduje markete u 398 mesta širom Rumuniji što ga čini modernom maloprodajnom mrežom sa najvećom geografskom ekspanzijom. U kompaniji je trenutno zaposleno više od 14.000 radnika.