Vesti iz trgovine

MangoŠpanski modni lanac Mango planira da poveća svoje prisustvo na Balkanu otvaranjem deset novih prodavnica.

Mango je najavio da će tokom ove godine u Bugarskoj otvoriti četiri nove prodavnice. Kompanija za sada posluje sa dve prodavnice koje se nalaze u Sofiji, a sledeće otvaranje planirano je u Varni. Španski modni brend je prve prodavnice u Bugarskoj otvorio 2014. godine. Mango planira da pod ekspanzijom na Balkanu pokrije i Hrvatsku u kojoj su planirane nove prodavnice. Kako je najavljeno, u narednom periodu biće otvorene dve nove prodavnice čime će broj Mango prodavnica u Hrvatskoj biti povećan na ukupno 15.

Španska modna kuća planira da nastavi širenje prodajne mreže i u Rumuniji u kojoj su najavljene prodavnice na četiri nove lokacije. Mango trenutno na rumunskom tržištu posluje sa 16 objekata.

U Srbiji se Mango brend nalazi na dve lokacije u Beogradu (Ušće i Delta City šoping centri), jednoj u Novom Sadu u sklopu Big šoping centra, kao i u Fashion Outlet centru u Inđiji. Mango trenutno posluje u više od 100 zemalja širom sveta sa oko 2.500 prodavnica. Generalni distributer španskog brenda za Srbiju je Fashion Company.