Vesti iz trgovine

EurospinNajveći italijanski lanac diskont marketa Eurospin stiže u Hrvatsku, saznaje portal Retail Serbia.

Italijanski lanac diskont marketa Eurospin stiže u Hrvatsku u kojoj planira otvaranje većeg broja maloprodajnih objekata, saznaje portal Retail Serbia. Eurospin S.p.A. je osnovan 1993. godine kroz grupu partnera sa dugogodišnjim iskustvom u maloprodaji i trenutno posluje u Italiji i Sloveniji u kojima poseduje više od 1.100 objekata. Maloprodajna mreža se razvija kroz pet kompanija u Italiji, Spesa Intelligente, Eurospin Tirrenica, Eurospin Lazio, Eurospin Puglia i Eurospin Sicilia, kao i kroz kompaniju u Sloveniji Eurospin Eko.

Kompanija zapošljava više od 15.000 radnika, a pored maloprodajne mreže trgovac poseduje i deset distributivnih centara u Italiji i jedan u Sloveniji. U asortimanu Eurospin diskont marketa se nalazi oko 2.000 prehramenih i neprehrambenih artikala, među kojima su i stvari za domaćinstvo. Novi objekti poseduju odeljenje mesa i delikatesa, ribarnicu i pekaru sa svežim pecivima i hlebom.

Eurospin tokom ovog meseca otvara svoju 49. po redu poslovnicu u Sloveniji koja se nalazi u Sežani. Objekat se prostire na 1.500 kvadrata prodajnog prostora, a posetiocima je na raspolaganju više od 100 parking mesta.

Trgovac je tokom 2012. i 2013. godine ispitivao tržišta Hrvatske i Srbije kada su predstavnici kompanije posećivali obe zemlje i izjavili da postoji mogućnost ulaska na nova tržišta.

Italijanski trgovinski lanci Conad i Crai su već prisutni na Balkanu na kome poseduju maloprodajne mreže u Albaniji i na Kosovu*, dok su robni brendovi Spar Italia i Conad zastupljeni na policama Spar supermarketa u Albaniji, odnosno u Aroma marketima u Srbiji i Crnoj Gori.