Delez otvorio prvi supermarket u Temišvaru

Delez

Kompanija Mega Image otvorila je prvi supermarket u Temišvaru i tako i zvanično započela svoje poslovanje u zapadnom delu Rumunije.

Kompanija Mega Image ulazi u zapadni deo Rumunije otvaranjem prvog supermarketa u Temišvaru. Kako je saopšteno iz kompanije koja je lider na rumunskom tržištu, supermarket se prostire na 900 kvadrata prodajnog prostora i raspolaže sa sedam kasa. Asortiman nove prodavnice obuhvata širok izbor svežih proizvoda, organske sertifikovane proizvode i veliki izbor robnih marki. „Naša prva trgovina u Temišvaru nudi istinski kompletan doživljaj kupovine. Nastavićemo da otvaramo nove prodavnice uključujući i format Shop&Go. Naš korak je prirodan jer je tržište Rumunije veoma razvijeno i nastavlja svoj uspon, a mi smo spremni da naše iskustvo dovedemo do novog nivoa, da prevazilazimo očekivanja potrošača i da ih inspirišemo iz dana u dan”, izjavio je generalni direktor Mega Image Vasilis Stavrou.

Mega Image je deo Ahold Delhaize Grupe koja je na tržištu Rumunije lider u sektoru maloprodaje sa 620 objekata. Poslovanje se odvija kroz maloprodajne brendove Mega Image (supermarketi), Shop&Go (marketi) i Gusturi Romanesti (dućani - ukusi Rumunije). U prošloj godini kompanija je prijavila promet od 4,9 milijardi leja čime je zabeležila rast od 14%.

Kompanija je i dalje lider u Srbiji sa više od 400 Maxi, Shop&Go i Tempo objekata. Pored najveće maloprodajne mreže Ahold Delhaize u našoj zemlji poseduje i logističko - distributivni centar sa 120 utovarno - istovarnih rampi.

U našem regionu Grupa je prisutna i u Grčkoj sa filijalom AB Vassilopoulos koja je nedavno najavila da će u narednih nekoliko godina otvoriti 100 novih Shop&Go marketa. Kompanija u Grčkoj i pored sve oštrije konkurencije beleži rast prometa koji na godišnjem nivou prelazi dve milijarde evra.