Vesti iz trgovine

Froneri AdriaticU modernizaciju ove fabrike uloženo je 20 miliona evra, proizvodi se izvoze u 24 zemlje a pored 70 novih stalno zaposlenih, posao je dobilo i više od 350 sezonskih radnika.

Zahvaljujući ulaganjima, proizvodni kapaciteti su u odnosu na prošlu godinu povećani za 60 odsto.

Svečano otvaranje u Staroj Pazovi obavljeno je uz prisustvo brojnih gostiju i medija. Objekat su zvanično otvorili generalni direktor kompanije Froneri Ibrahim Nadžafi, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Branislav Nedimović, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Kompanija Froneri osnovana je 2016. godine, kao globalno zajedničko ulaganje u oblasti sladoleda, smrznute hrane i hladnih mlečnih proizvoda, spajanjem kompanija Nestlé i R&R.

„Tim na čelu Froneri-ja predstavlja spoj industrijske ekspertize i poslovnih sposobnosti kompanija Nestlé i R&R. Ovo globalno zajedničko ulaganje pokazalo se kao uspešno i od kada je kompanija povećala proizvodnju, Froneri je investirao značajna sredstva od 20 miliona evra u renoviranje i proširenje fabrike u Staroj Pazovi. Veliko nam je zadovoljstvo što kontinuiranim ulaganjima značajno doprinosimo razvoju Stare Pazove, te ohrabrujemo i ostale kompanije da ulažu u razvoj lokalnih zajednica”, izjavio je generalni direktor kompanije Froneri Ibrahim Nadžafi prilikom svečanog otvaranja fabrike.

Stara površina fabrike iznosila je 12.000m2 a sada iznosi 23.500m2. Od toga, novoizgrađene i proširene površine iznose 18.500m2. Proizvodno postrojenje se sastojalo od šest linija, a sa novim ulaganjima taj broj je dvostruko uvećan, te tako fabrika sada poseduje 12 proizvodnih linija.

„Ovo je još jedna značajna investicija u opštini Stara Pazova, koja će doneti višestruke benefite, od novih radnih mesta, što direktno utiče na kvalitetniji život naših građana, do snažnijeg lokalnog poslovnog okruženja. Najveći pozitivni rezultat je dalji privredni rast i razvoj naše opštine i naše zemlje. Poverenje kompanija evropskog i svetskog renomea, koje su poput ove kompanije, aktivne na mnogim tržištima širom sveta, i njihova strateška odluka da se razvijaju upravo ovde u staropazovačkoj opštini, je veliki podstrek da radimo vrednije, više i bolje. Hvala im na tome,“ poručio je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je čestitao kompaniji Froneri otvaranje nove fabrike: „Koliko je ekonomski rast naše zemlje intenzivan, najbolje pokazuje rast u prvom kvartalu ove godine od 4,6 odsto, što je premašilo najoptimističnije projekcije. To je rezultat ovakvih investicija i značajnih poduhvata velikih kompanija kao što je Froneri, što nije slučajnost. Dobro osmišljena i odlično sprovedena ekonomska politika naše zemlje u poslednjih nekoliko godina dovela je do povećanja izvoza. Još jednom želim iskreno da se zahvalim generalnom direktoru i menadžmentu Fronerija što su odlučili da svoj kapital ulože baš ovde, u srcu Srema, Vojvodine i Srbije”.

„Prehrambena industrija može mnogo da doprinese rastu BDP-a Srbije, zato što imamo dobre poljoprivredne potencijale. Poljoprivreda sama po sebi ne može da nosi taj rast, ali može da bude ozbiljan podupirač prehrambenoj industriji, koja je glavni nosilac. Danas sam u fabrici Froneri video ono što želim da vidim u celoj našoj zemlji, a to je vrhunska tehnologija. Novih približno 200 radnih mesta koje je obezbedila fabrika Froneri je 200 novih koraka ka budućnosti prema kojoj idemo“, istakao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Branislav Nedimović.

Proizvodi iz fabrike Froneri Adriatic na našem tržištu su poznati pod robnom markom Nestlé sladoleda, među kojima su popularni Best, Nirvana, Topgun, Pirulo, Hit, Nesquik, Kit Kat, Aloma i Familia sladoledi.