Vesti iz trgovine

LindtŠvajcarski proizvođač premium čokolada Lindt najavio je širenje maloprodajne mreže u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Najpoznatiji svetski proizvođač premium čokolada, švajcarski Lindt, najavio je otvaranje prve prodavnice u Budimpešti koja će se prostirati na površini do 200 kvadrata prodajnog prostora. Regionalna strategija kompanije je da poboljša prisustvo brenda u Mađarskoj, a kao dalji korak je otvaranje prve prodavnice koja će se po najavi iz kompanije nalaziti u centru Budimpešte. Lind trenutno sarađuje sa više od 400 poslovnih partnera koji posluju sa tri vrste maloprodajnih objekata u kojima nude njihove proizvode.

Matej Balog, menadžer prodaje Lindt-a u Mađarskoj je izjavio da postoje mnogi razlozi zbog čega su se odlučili na ekspanziju maloprodajne mreže. Poverenje potrošača u Mađarskoj raste, ali treba imati i u vidu rast životnog standarda, kao i sve veći broj turista pogotovo u Budimpešti, dodao je on.

Lindt će svoju prvu prodavnicu u Budimpešti otvoriti u saradnji sa kompanijom JLL iz koje su poručili da će njihovo znanje na tržištu uspešno lansirati otvaranje prve prodavnice poznatog brenda čokolada.

Istorija najpoznatijeg proizvođača premium čokolada počinje 1845. godine otvaranjem prve male prodavnice konditorskih proizvoda u centru Ciriha. Kompanija je 2009. godine osnovala globalnu maloprodajnu diviziju koja je od početka rada napravila ekspanziju otvaranjem više od 300 sopstvenih prodavnica, koja čini oko deset posto udela u ukupnoj prodaji.