Vesti iz trgovine

Hiper KortFructa Trade, jedan od vodećih maloprodajnih igrača na tržištu Republike Srpske svečano je otvorio novi prodajni centar u čijem sastavu posluje i Hiper Kort.

Fructa Trade nastavlja da investira na tržištu maloprodaje otvaranjem tržnog centra i hipermarketa u Novom Gradu, na adresi Petra Kočića bb. Objekat se prostire na ukupno 3.500 kvadrata, od čega market zauzima više od 1.000. Kompanija je u izgradnju, adaptaciju i opremanje investirala više od dva miliona km. Centar je izgrađen prema najnovijim standardima u trgovini, nudi veći broj sadržaja kao što su: hipermarket, novi brend u ugostiteljstvu Kort cafe, igraonica za decu, ponuda bele tehnike i kozmetike, a u planu je i otvaranje hotelijerske ponude. Kupcima je na raspolaganju veliki broj parking mesta, a prilikom otvaranja trgovac je pripremio brojna iznenađenja i popuste. U novootvorenom hipermarketu zaposleno je 50 radnika.

Direktor Fructa Trade, Dušan Reljić je istakao da su u saradnji sa lokalnim partnerima uspeli da otvore lep i moderan centar, kakav Novi Grad odavno zaslužuje. On je dodao da je Novi Grad dobio novo iskustvo u kupovini koja potrošačima nudi širok asortiman. Kompanija je osnovana 1995. godine u Derventi. Maloprodajna mreža je danas rasprostranjena na 35 lokacija, a od nedavno, Kort marketi su prisutni i u Srbiji.

Najveći lanac drogerija u Bosni i Hercegovini otvorio je u sklopu novog centra još jednu drogeriju koja nudi širok asortiman proizvoda na 200 kvadrata prodajnog prostora. Drogerija cm je osnovana 2003. godine i trenutno se nalazi u fazi ekspanzije.