Vesti iz trgovine

JumboKompanija Jumbo otvorila je najveći maloprodajni objekat u regionu i najavila nove investicije kroz širenje prodajne mreže.

Grčka kompanija Jumbo S.A. donosi još jednu investiciju u Rumuniju u kojoj je otvorila svoj najveći maloprodajni objekat u regionu koji se prostire na 11.460 kvadrata iz dva nivoa. Novootvoreni centar u koji je investirano više od pet miliona evra se nalazi u sklopu West Park-a u Bukureštu koji je dolaskom grčkog maloprodajnog brenda povećao svoj prostor na ukupno 86.000 kvadrata. Jumbo je u Rumuniji prisutan sa devet centara a novi prodajni centar je prvi u zapadnom delu grada. West Park u Bukureštu nalazi se u vlasništvu kompanije Liebrecht & wooD koja 25 godina upravlja maloprodajnim, kancelarijskim i skladišnim prostorima u Poljskoj, Rumuniji i Rusiji. Predstavnici kompanije Liebrecht & wooD su istakli da je dolaskom Jumbo brenda West Park ojačao svoju poziciju u gradu i da je grčka kompanija važan partner ali i da će u narednom periodu biti novih projekata sa novim investitorima.

Jumbo S.A. je najveći maloprodajni lanac za decu i dom u Jugoistočnoj Evropi koji posluje sa oko 80 robnih kuća u Grčkoj, Rumuniji, Bugarskoj i na Kipru. U Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji i *Kosovu prisutan je kroz franšizu sa kompanijama VERO S.A. i Balfin Grupom. U asortimanu Jumbo prodavnica nalazi se veliki izbor igračaka, stvari za kuću, kancelarijski materijal i sezonski program. Jumbo će u narednih nekoliko godina na inostranim tržištima investirati 250 miliona evra u širenje maloprodajne mreže.