Ruska Fort Grupa preuzela pet trgovačkih centara od Immofinanza

stop shop lazarevac 1

Austrijska kompanija za razvoj nekretnina, Immofinanz, prodala je pet trgovačkih centara u Rusiji i napustila tržište te zemlje.

Ruska Fort Grupa, postala je vlasnik svih pet trgovačkih centara u Moskvi koji su se nalazili u vlasništvu austrijskog Immofinanza, koji je prodajom napustio tržište Rusije. Oliver Schumy, CEO Immofinanz je izjavio: "Tokom protekle dve godine uspeli smo da eliminišemo veliki broj rizika, međutim, najvažnija prekretnica bila je prodaja našeg portfolija u Rusiji. Tržišna klima u Rusiji je proteklih godina bila veoma teška i imala je veoma značajan negativan uticaj na Immofinanz. Završili smo prodaju svih pet trgovačkih centara do kraja 2017. godine i zatvorili transakciju u najkraćem mogućem roku. Immofinanz će se sa svojim kancelarijskim i maloprodajnim portfolijom sada fokusirati na stabilna zapadnoevropska tržišta, pre svega u Nemačkoj i Austriji".

Immofinanz je na tržištu Srbije prisutan od 2015. godine otvaranjem prvog Stop Shop ritejl parka u Čačku, nako čega je krenulo širenje maloprodajnog brenda i na lokacijama u Nišu, Valjevu i Lazarevcu. Kompanija trenutno izvodi radove na izgradnji Stop Shop ritejl parka u Požarevcu koji će biti otvoren u aprilu, a u narednih nekoliko godina, Immofinanz planira da investira sto miliona evra na srpskom tržištu izgradnjom više od deset trgovačkih centara.