Vesti iz trgovine

KauflandSchwarz Grupa ove godine i zvanično otpočinje svoje poslovanje u Srbiji otvaranjem prvih Lidl maloprodajnih objekata. Lidlova sestrinska kompanija Kaufland obeležava 50. godina rada i najavljuje nove investicije.

Nemački trgovački lanac Kaufland koji posluje u sastavu Schwarz Grupe obeležava 50. godina uspešnog poslovanja. Tim povodom u svim zemljama u kojima posluje najavljena su posebna akcijska sniženja i veliki popusti. Kaufland je prvu prodavnicu sa 70 zaposlenih otvorio 1968. godine u nemačkom gradu Baknang u blizini Štutgarta. Sedište kompanije se 1972. godine seli u Nekarsulm, a od 1990. godine počinje ekspanzija širenja maloprodajne mreže u gradovima širom Nemačke. Prvu prodavnicu u inostranstvu Kaufland je otvorio 1998. godine u Češkoj, a nakon toga otvorene su i prve poslovnice u Hrvatskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Rumuniji i Bugarskoj. U 2011. godini Kaufland je u Berlinu otvorio svoju 1.000. trgovinu, a danas je maloprodajna mreža rasprostranjena na više od 1.270 lokacija u sedam evropskih zemalja. Kaufland je najavio da će u narednih nekoliko godina ući na tržišta Moldavije i Australije u kojima uveliko poseduje svoje kancelarije koje traže odgovarajuće lokacije za buduće maloprodajne objekte.

Kauflandova sestrinska kompanija Lidl od ove godine i zvanično otpočinje svoje poslovanje u Srbiji u kojoj je pored logističko - distributivnog centra izgrađen i veliki broj maloprodaja u Beogradu (na nekoliko lokacija), Novom Sadu, Subotici, Boru, Smederevu, Zrenjaninu, Nišu, Leskovcu, Šapcu, Kragujevcu i drugim gradovima.