Vesti iz trgovine

Mix Markt Crna GoraMeđunarodni maloprodajni lanac sa sedištem u Nemačkoj Mix Markt otvorio je novi supermarket u Crnoj Gori.

Međunarodni trgovac Mix Markt, otvorio je svoj četvrti po redu supermarket u Crnoj Gori koji se nalazi u Herceg Novom, na adresi Miće Vavića 1. Povodom otvaranja još jednog maloprodajnog objekta, trgovac je pripremio posebna akcijska sniženja. Mix Markt je do sada bio prisutan sa supermarketima u Podgorici, Budvi i Baru, a celokupna maloprodajna mreža rasprostranjena je na više od 280 lokacija u Nemačkoj, Grčkoj, Belgiji, Italiji, Holandiji, Velikoj Britaniji, Portugalu, Kipru i drugim zemljama.

Mix Markt, najveći pratner Monolith Grupe je osnovan 1997. godine otvaranjem prvog objekta za prodaju prehrambenih proizvoda iz Rusije, koji se nalazio u Erlinghauzenu. Vremenom se asortiman povećavao, pa se na policama poznatog trgovca nalaze i proizvodi iz Nemačke, Poljske, Italije, Turske, Srbije, Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Rumunije...Trgovac u Nemačkoj poseduje 160 filijala i ostvaruje promet od preko 350 miliona evra.