Vesti iz trgovine

Roda Kompanija Mercator S danas, 29. decembra, otvorila je novi Roda Megamarket u Pirotu, svečanom otvaranju prisustvovao je i Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Nova Roda, koja se nalazi u naselju ATP u Pirotu prostire se na više od 3.000 kvadratnih metara, a potrošačima će ponuditi oko 37.000 raznovrsnih artikala. Mercator S je u novi maloprodajni objekat velikog formata investirao više od 1,5 miliona evra i otvorio 53 nova radna mesta. Svečanom otvaranju prisustvovali su Ministar Rasim Ljajić, generalni direktor Mercator S Entoni Šošić i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić. Prvi Roda maloprodajni objekat u Pirotu ponudiće širok asortiman poznatih proizvođača, ali i prepoznatljive marke lokalnih proizvođača. Radovi na izgradnji megamarketa trajali su više od godinu dana, što je za objekte takvog tipa veoma dug period.

Roda se nalazi u vlasništvu kompanije Mercator S koji posluje u sastavu hrvatskog Agrokora. Mercator je u Srbiji drugi po veličini maloprodajni lanac koji posluje i sa maloprodajnim brendovima Idea i Mercator.