Vesti iz trgovine

Tempo"Delta Maksi grupa" najavila je juče da bi u opštini Zvečan na Kosovu na proleće 2009. godine trebalo da počne da gradi prodajni objekat "Tempo", u koji će uložiti oko 10 miliona evra. Generalni direktor "Delta Maksija" Dragan Filipović izjavio je u Privrednoj komori Srbije da će objekat biti na 3.000 kvadratnih metara i da će zaposliti oko 150 ljudi.

Filipović je rekao da će "Tempo" najverovatnije biti izgrađen na zemljištu kombinata "Trepča" i dodao da očekuje kako će za dve sedmice dobiti pozitivan signal da mogu graditi na toj lokaciji.

– U planu je da "Trepča" ustupi zemljište opštini i da nakon toga "Delta" pregovara s opštinom o zakupu tog zemljišta – objasnio je Filipović. On je istakao da će "Tempo", pored maloprodaje, imati i deo za veleprodaju kako bi pomogao trgovcima na Kosovu da lakše nabavljaju robu za svoje prodajne objekte. Filipović je rekao da će na taj način lakše biti plasirana roba iz Srbije na Kosovo, dodajući da će u taj objekat moći da stane oko 50.000 artikala.

 

Izvor: Građanski list