Vesti iz trgovine

RKBRobne kuće Beograd otvoriće u narednih mesec dana tri renovirana objekata u Beogradu – na Terazijama, Dušanovcu i u Zemunu.
Adaptacija robnih kuća na Dušanovcu i u Zemunu je završena, dok će radovi u objektu na Terazijama biti završeni u naredne dve sedmice, kaže direktorka za odnose sa javnošću Robnih kuća Beograd Jelena Ćetković I dodaje da će do kraja marta 2009. početi da rade svi objekti iz lanca Robnih kuća Beograd.

U toku su i radovi na adaptaciji "Beograđanke", a posao bi trebalo da bude završen do februara 2009. godine, rekla je Ćetkovićeva i dodala da će supermarketi u većini objekata u Srbiji biti otvoreni do kraja januara 2009. godine.

Ona je dodala i da će u robnoj kući na Terazijama najveći deo prostora zakupiti italijanska grupa Kojn (Coin) koja drži lance robnih kuća u Italiji, a tu će se prodavati i odeća firme Ovijese (Ovieše).

Cvetkovićeva je navela da će novi lanac supermarketa Familija market biti otvoren u okviru robnih kuća na Dušanovcu i u Zemunu, kao i u prostoru Robnih kuća u podzemnom prolazu u Nušićevoj ulici u Beogradu.

Kako je navela, na Dušanovcu će se prodavati bela tehnika, oprema za domaćinstvo i ukrašavanje enterijera, kao i kozmetika i prateći modni detalji poput tašni i nakita.

Ona je istakla da je logo Robnih kuća Beograd redizajniran i da je promenjen koncept tog preduzeća, jer se ono više ne bavi trgovinom već izdaje prostor za maloprodaju i upravlja njime.

Direktorka za odnose sa javnošću Robnih kuća kazala je da će u Robnim kućama Beograd biti zastupljene marke koje za sada nisu na srpskom tržištu i da se o tome vode pregovori.

Vlasnik Robnih kuća Beograd je kompanija Verano motors, koja je taj trgovinski lanac kupila krajem 2007. godine, kao stečajnog dužnika, za 360 miliona evra. U javnosti je, međutim, ostalo nejasno učešće grčke Marfin investment grupe, koja je objavila da je u kupovini RK Beograd učestvovala sa 67 odsto, a što Verano motors nije potvrdio.

 

 

Izvor: Beta, B92, Retail Serbia Portal